11 вересня відбулася гостьова лекція для студентів спеціальності 028 "Менеджмент соціокультурної діяльності" кафедри мистецьких дисциплін Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка до Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, яка виступає стейкхолдером даної спецільності.

КУЛЬТУРА ТА ЕКОНОМІКА: ЛЕКЦІЯ ДЛЯ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ

У рамках вивчення навчальної дисципліни "Управління проєктами культурно-просвітницької діяльності" для студентів другого рівня вищої освіти (магістерського рівня) було проведено лекційне заняття, в якому взяла участь Марія Руденко - директорка Агенції регіонального розвитку Чернігівської області. Пані Марія розповіла про можливості отримання грантів як додаткового фінансування для реалізації проєктів.

Також виступили фахівці-практики:Максим Гапоненко - співзасновник Чернігівського Джаз Клубу, громадський діяч, музикант і маркетолог, який поділився практичними аспектами створення команди, планування мистецького проєкту та взаємодії з партнерами.

Єгор Фелюст - кореспондент, музичний критик і івент-менеджер, який поділився власним досвідом управління ризиками при організації заходів.

Відновлення області потребує комплексного підходу, і потребує зосередження як на питаннях економічного характеру, так і питаннях мистецьких, соціокультурних, що в результаті матиме мультиплікаційний ефект і безпосередньо позитивно впливатиме на розвиток нашої області.