2 листопада 2023 року фахівець із залучення інвестицій Агенції Артем Севастьян брав участь у конференції “Інвестиції в капітал для сприяння відновленню”

Розвиток ринків капіталу в Україні: аналіз конференції з інвестиції та стратегій у відновлення економіки

Конференція “Інвестиції в капітал для сприяння відновленню” яку організував проект USAID “Реформування фінансового сектору” спільно з НКЦПФР, Investment Capital Ukraine, Dragon Capital та Американською торговельною палатою в Україні.

Під час конференції були розглянуті наступні ключові питання:

1️.Стан ринку приватних інвестицій в Україні.

2️.Рівень інвестування в капітал МСП.

3️.Як фінансові ринки можуть підтримати зростання реальної економіки.

Метою цієї конференції було висвітлити, як розвиток ринків капіталу і товарних ринків може сприяти відновленню економіки України. Під час заходу, Євген Баранов, керуючий директор напрямку прямих інвестицій компанії Dragon Capital, наголосив на необхідності створення стійкого бізнесу в умовах триваючої війни і спільної фокусованості всіх учасників ринку та держави на створенні умов для залучення нового капіталу в Україну. Важливою умовою є забезпечення безпеки для інвесторів.

Євген Резніченко, інвестиційний директор Dragon Capital, зазначив критерії по відбору компаній для інвестування:

1️.Динаміка ринку - яка вона була історична, прогнозуємо та порівнюємо яка вона буде в майбутньому;

2️.Сегментованість ринку - полягає у розподілі потенційних споживачів на групи на основі відмінності у їх потребах, характеристиках та поведінці;

3️.Сам ринок - аналіз вже діючих гравців та відсоткове співвідношення хто яку долю ринку займає;

4️.Історія та прозорість компанії - часто трапляються ситуації, коли знаходиш бізнес, спілкуєшся з власником чи акціонерами, інвесторів влаштовують цифри та стратегія, які показує компанія, але ми детально все перевіряємо, і тут починаються проблеми, тому що податкове середовище таке, що бізнеси не тяжіють, щоб їх бізнес був прозорим. В таких випадках ми надаємо компаніям терміни, для того щоб вони щось змінили, але як правило самі компанії нічого так і не змінюють;

5️.Бізнес - план, де хочуть бачити чітке та зрозуміле бачення компанії всіх процесів;

6️.Маржинальність та тренд ринку;

7️.Управлінська команда компанії та належне фінансове управління.