Продовжуємо знайомити громади Чернігівської області з соціальним підприємництвом. Тренінг «Як започаткувати соціальне підприємство» у рамках Ініціативи «Студії соціального підприємництва», яку впроваджує Агенція регіонального розвитку в Чернігівській області в семи громадах, відбувся 21 серпня в м. Прилуки.

Тренінг «Як започаткувати соціальне підприємство» в м. Прилуки

Протягом тренінгу  учасниці,  серед яких також і  внутрішньо переміщені особи, мали можливість, за менторської підтримки Анни Вербицького та Валентини Москаленко, пропрацювати важливі  теми соціального підприємництва:  визначення та аналіз соціальної проблеми громади, пошук ідеї та можливостей соціального підприємництва.

Також  учасниці, які вже мали  за програмою ініціативи  два тренінги онлайн,  цього дня поглибили знання щодо соціального підприємництва, яке передбачає поєднання прибуткової  діяльності  з розв'язанням соціальних проблем та сприянням сталому розвитку громад.

На заході були презентовані кращі практики соціальних підприємств.

Ініціативу «Студії соціального підприємництва» впроваджує Агенція регіонального розвитку Чернігівської області за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».