Чернігівську область у конференції представили керівниця Агенції Марія Руденко, голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус, голова Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Хомик Олександра

Всеукраїнська конференція «Ініціативи задля відновлення та розвитку: регіональний та місцевий аспекти»

В Києві відбулася всеукраїнська конференція «Ініціативи задля відновлення та розвитку: регіональний та місцевий аспекти». Під час заходу презентували найкращі регіональні та місцеві ініціативи, обговорили питання відновлення та розвитку громад, підготовку до вступу України до ЄС, підвищення інституційної спроможності, а також соціально-гуманітарні виклики у повоєнний період.

Захід надав можливість обміну актуальною інформацією та знаннями щодо дієвих механізмів та ефективних інструментів відновлення та розвитку громад і територій. Участь у конференції сприяла презентації кращих регіональних і місцевих ініціатив, програм і практик, спрямованих на сталий розвиток. Для нашої делегації це була важлива можливість вивчення успішних кейсів відновлення та розвитку громад, а також обговорення стратегій інституційної спроможності та соціально-гуманітарних викликів у повоєнний період. Заходи, такі як майстер-класи та «Світове кафе», дозволили активно долучитися до обговорень та обміну ідеями для подальшого розвитку нашого регіону.

Організаторами конференції є Програма розвитку ООН ( в Україні у партнерстві з Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України в межах проекту« EU4Recovery Розширення можливостей громадв Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.